В Empower 2011 ще се състезават над 160 предприемачи

Победителите ще бъдат обявени през ноември

12:07, 08 Юли, 2011 0 коментара

Над 160 млади предприемачи са кандидатствали със свои проекти в най-големия конкурс за бизнес планове у нас – Награда Empower. Срокът за подаване на документи изтече в края на юни.

Конкурсът е с награден фонд от 200 хил. лв. Според регламента за 2011 г. най-добрите шест проекта ще получат начално финансиране, като първа награда е на стойност 50 хил. лв., а ще бъдат раздадени и още пет по 30 хил. лв.

"Едно от предимствата на нашия конкурс е, че няма секторни ограничения при подаването на проекти. Така ние позволяваме на младите хора да кандидатстват за финансиране с най-иновативните и най-близките до сърцето си идеи – два фактора, които дават гаранции за успех при реализирането на бизнеса", обясни Станислав Сираков, мениджър на Награда Empower.

Подадените бизнес планове преминават през няколко етапа на селекция. Проектите, които отговарят на Общите условия на конкурса, ще бъдат оценявани от двама независими експерти според критериите на Награда Empower. Най-добрите 40 предложения ще преминат във втори кръг, в който младите предприемачи представят лично своите проекти. В края на октомври журито ще избере 10 финалисти, а окончателните победители ще бъдат обявени на официална церемония в началото на ноември 2011 г.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA