Цените на застраховките падат заради сериозната конкуренция

Прекаленото сваляне на цените обаче може да се окаже губеща тактика, считат някои специалисти

16:01, 12 Януари, 2012 1 коментар

Конкуренцията оказва натиск върху цените на най-масовите застраховки у нас – „Гражданска отговорност” и „Автокаско”, показва проверка на агенция Стандарт сред брокери.

От началото на годината някои от дружествата с по-малък пазарен дял опитват да спечелят клиенти с по-агресивни и атрактивни цени. Така например при някои застрахователи тарифното число за определяне на цената на полицата „ Каско” е намалено с повече от 1%. В резултат за застраховка на по-скъпа кола от около 50 хил. лв. и възраст до 4 години, цената на полицата е свалена до около 1870 лв. По старите тарифи същата застраховка струваше около 2750 лв.

Ако автомобилът е още по-скъп, клиентът може да спести и над 1500 лв. от промоцията. При по-старите автомобили, които естествено са и по-евтини, разликите между стари и нови тарифи е 100-200 лв. Явно заради свиването на пазара застрахователите се опитват да превлекат клиенти с по-изгодни условия.

Според специалисти от бранша обаче подбиването на цените може да изиграе лоша шега на такива фирми. При повече щети и сериозни плащания ниските цени могат да докарат главоболия и на клиенти, и на компании, докато при големите дружества подобен проблем няма да се появи.

Яна Вичева

Коментари

Конкуренцията е хубаво нещо :)
  • Показани 1

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA