Рефинансиране на кредит

Има някои банки с директни предложения за преференциални такси

03:09, 06 Септември, 2017 0 коментара

Рефинансирането на кредит е една от реалните възможности хората, които са взели пари назаем, да успеят да променят обвързващите условия по кредита си.

Има различни възможности как да направите рефинансиране – можете да заемете пари от банката, дала кредита ви или пък да вземете заем от друга банка за тази цел.

Рефинансирането на кредита ще ви даде възможност да редуцирате лихвения процент, да промените срока на плащане, да увеличите размера на сумата, която сте изтеглили или просто да обедините в едно няколко потребителски кредита, например.

Има някои банки с директни предложения за преференциални такси за управление и усвояване именно при кредити за рефинансиране.

Едно от основните предимства, когато рефинансирате потребителски кредит е, че намалявате значително годишния процент на погасяване (ГПР), като това би могло да компенсира и т.н. наказателна лихва при погасяване на задължението си предсрочно.

Ето и някои от основните фактори, които да вземете под внимание, когато рефинансирате потребителски кредит:

Такса за предсрочно погасяване – този разход върху сумата, която погасявате, според закона, няма как да надхвърли тримесечния еквивалент по кредита на ГПР.


Едно евентуално погасяване на потребителски кредит с рефинансиране е обвързано и с редица други такси, които съвсем не са маловажни и за пренебрегване – като например еднократни такси при оформяне и подаване на документите ви, като те биват такива за усвояване, за управление на кредита и т.н.


Застраховката на кредитополучателя – това е едно от условията, които са задължителни при рефинансиране на потребителски кредит. Има банки, които застраховат клиентите си при определени застрахователни компании, а средствата за нова застраховка неминуемо увеличава разходите при рефинансиране.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA