За какво да следим при покупка на мебели за баня

Банята е едно от помещенията, което най-често променяме в нашия дом

13:08, 01 Август, 2017 0 коментара

В тази статия ще стане дума за мебелите за баня. И като казваме мебели, не си представяйте някакви маси, дивани, легла и т.н. Тук говорим за банята и става дума за мивки с шкафове, огледала, лавици, вани, тоалетни чинии и други. С какво да се съобразим при покупката?
Банята е едно от помещенията, което най-често променяме в нашия дом. Имайки предвид влагата там и че повечето мебели са дървени, то трябва да внимаваме какво купуваме и как го експлоатираме. Когато избираме мебели за банята, трябва да се съобразим със следните неща.
Да вземем такива мебели, които отговарят на дизайна на банята. Както и да изберем най-добрия материал. На пазара има доста продукти, които имитират дърво и са без защита от вода и влага. Не се подлъгвайте по ниската цена, защото след време ще съжалявате за покупката. Изберете само мебели от водоустойчиви материали или ПВЦ.
Също е добре да гледате дали има гланц по чекмеджета, шкафове, врати. Дали те са лакирани с хубави лакове. Това ще ви даде гаранция, че няма да се напукат от влагата. Ако по повърхността на мебелите забележите PVC фолио, трябва да знаете, че това не е най-удачния начин за предпазване в банята. Като мине време, ще се получат пукнатини, които не могат да се оправят. Най-добрите са мебелите, които издържат на влага. Те може да са малко по-скъпи, но такава инвестиция си струва парите.
Друг момент в банята е конденза, който може да се види най-често в задната част на мебелите. Трябва да прецените разстоянието между мебелите и стената, където ги поставяте, защото оттам идват проблемите. Дори и най-малките елементи могат да станат голям проблем.
Преди всяка покупка за банята се съветвайте със специалисти. Не се срамувайте да задавате въпроси от типа – „От какви материали са произведени мебелите“? Също – „Имат ли гаранция и за какъв период“?
Избягвайте да купувате прекалено евтини мебели, защото това не е добра инвестиция в дългосрочен аспект. След време може да се образува мухъл или да се подуят. Когато избирате продукт, изберете по-качествения. Това значи по-малко проблеми в бъдеще.
Източник: https://www.keramo-bg.com

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA