К. Тренчев: Президентът ще наложи вето върху увеличаването на пенсионната възраст

Синдикатите искат свикване на Консултативен съвет по национална сигурност заради стачката в БДЖ

15:12, 09 Декември, 2011 0 коментара

Президентът ще наложи вето върху Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване (ДОО). Това съобщи президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев пред журналисти след едночасова среща с президента Георги Първанов по повод на промените за увеличаване на възрастта за пенсиониране, съобщи агенция Фокус.

Според Тренчев държавният глава е приел мотивите на двата синдиката и ще използва конституционното си право на вето.

„Ветото на президента върху Закона за бюджет на ДОО е наложително, защото е важно да се помогне на хората”, каза председателят на парламентарната Комисия по труда и социална политика Драгомир Стойнев след срещата с президента.

Стойнев заяви, че като председател на комисията е възмутен, че законопроектът не е преминал за обсъждане през комисията. „По време на дебатите управляващите не казаха нито дума. Никой от тях не посмя, нямаше кураж да защити своите предложения. Това може би показва, че те не са съгласни с техните предложения”, коментира той.

Синдикатите са предложили също така да бъде свикан и Консултативен съвет по национална сигурност във връзка с продължаващата вече 16 дни стачка в българските железници.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA