Икономическо правителство за еврозоната предлагат Меркел и Саркози

До лятото на 2012 г. 17-те страни в еврозоната трябва да запишат в конституциите си лимит на държавния дълг

11:08, 17 Август, 2011 0 коментара

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози се обединиха около провеждането на мащабни реформи, съобщава немският вестник Die Welt, цитиран от агенция Фокус. По време на срещата между двамата, посветена на дълговата криза, бе предложено създаването на икономическо правителство за зоната на единната европейска валута.

Меркел и Саркози се обявиха срещу емитирането на еврооблигации. Двамата политици призоваха за по-голяма интеграция в еврозоната, пише австрийският вестник Die Presse. На срещата беше предложено до лятото на 2012 г. всички 17 страни в еврозоната да запишат в своите конституции лимит на държавния дълг.

Икономическото правителство, за което говориха Меркел и Саркози, трябва да се среща два пъти годишно, като в него ще участват държавните и правителствените ръководители на 17-те страни от еврозоната. За негов ръководител бе предложен председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой. По време на срещата Меркел заяви, че е нужно „напълно ново качество на съвместната работа”.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA