Застраховките при пътуване

Подарете си едно спокойно пътуване

13:07, 31 Юли, 2022 0 коментара

Застраховките при пътуване имат различно покритие и позволяват на човек да пътува без притеснения, особено ако пътуването е семейно.
Европейската здравна карта е нужен документ, ако пътувате из Европа. Тя е безплатна за здравноосигурените лица над 18 години. Срокът ѝ на валидност е различен за отделните възрастови групи. За пенсионери той е 10 години, за лица под 18 години е 5 години. За всички останали срокът е 1 година. За издаването ѝ е нужно да се подаде заявление (лично или чрез пълномощно), за хората под 18 години то се подава от техните родители. След подаване на заявлението картата се получава след 15 дни, така че е добре отрано да задвижите процедурата.

Какво покрива европейската здравна карта? Тя покрива само спешната помощ, в това число и денталната, но не и последващото, ако се налага, лечение или рехабилитация след катастрофа. Затова е нужно да имате сключена здравна застраховка. Съществуват различни видове полици. Това, което ги отличава е цената и респективно тяхното покритие. Те покриват загуба на багаж, медицинско лечение. За последното сумата варира според избраната полица и може да стигне и до 200 000 лв. Също така ако се налага ползването на медицински транспорт, това също се покрива от здравната застраховка при пътуване. 

Освен здравна застраховка, на пазара вече има и т.нар. застраховка при отмяна на пътуване. Пандемията и свързаната с нея несигурност вече могат да бъдат овладени благодарение на този продукт. Застраховката покрива възстановяване на разходи вследствие на анулиране на пътуване, разходи за предплатени, но неконсумирани услуги поради прекъсване на пътуването, както и редица други, които са изброени детайлно в застрахователната полица. 

Ако всичко това ви се струва твърде сложно, вариант е да прибегнете до услугите на застрахователен брокер. Това е лицето, което е специалист по различните видове застраховки и познава в детайли предлагащите се на пазара. Съобразно вашите нужди и възможности, той може да направи анализ и да ви предложи различни варианти. Една от задачите му е и да следи за падежите по вноските, както и за изтичащите застраховки, така че да сте максимално облекчен и спокоен по време на пътуванията си.

Изберете подходящата опция и си подарете едно спокойно пътуване.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA