Застраховката Имущество – задължителна за новодомците

Веднага след влизането в новия дом, сключете договор със застрахователна компания

17:04, 04 Април, 2017 0 коментара

Добре дошли в новия дом! Всичко е страхотно, избирано е с много вкус, ремонтът е отнел цели векове. Чакали сте да се настаните с месеци, отваряте вратата, ухае ви на чисто, всичко е страхотно. След първите минути на ентусиазма, вече е време да започнат и проблемите. Дори и да не са сигурни, те могат да се случат. Представете си, че сте жертва на:

- пожар. Разсеяни сте, забравили сте нещо на печката. Пламъците не закъсняват, а в най-добрия случай, ще се разминете с уплаха и солидна сметка за ремонт.

- наводнение. Сменихте си цялата инсталация, но отгоре над вас живее онази баба, която ви крещеше, че тръбите на блока са правени по онова време и ще ви надживеят. И е груба грешка да ги сменяте. Сбъкала е бабата, до колене сте във вода, съседката ви реве и е изпаднала в депресия, че няма как да ви поеме разходите. Шляпате жизнерадостно, сърцето ви се къса. Ремонтът е за ваша сметка.

- кражба. Същата баба има внук, който чул нейната история, че сте дали луди пари за обзавеждане. Разказал е на приятеля си, който пък я казал на сестра си, която пък я казала на друг човек и ето ви, в един момент се връщате у дома, а липсват важни уреди, както и онези пари, които стояха между чорапите и хавлиите вече ги няма. Полицията вдига рамене, с вас ли точно да се занимава?

- земетресение. Малко ни поразтресе, изкарахме си акъла, но стената се напука. И сега накъде, кой ще поеме щетите?

За всички тези случаи, застраховката Имущество може да бъде много полезна. Ето ви няколко съвета, които ще ви помогнат за по-добри резултати, в случай на проблем.

- Дори да сте взели огромни бързи кредити без доказване на доход, пазете си всички документи, за да докажете какви пари сте дали за ремонта.

- Пазете документите и касовите бележки/фактурите за всичко закупено, защото това може да ви е много нужна информация.

- Не крийте пари  у дома. Използвайте банките за съхранение на големи суми пари.

- Прегледайте стените на съседите си и ако видите, че има плашещи знаци за течове, вземете мерки, дори  и за ваша сметка.

- Не оставяйте без контрол печки и електрически уреди. Подгответе си централен шалтер, през който можете да изключите всичко, ако ще ви няма за по-дълъг период от време.

- Сключете договор с фирма за охрана и наблюдение и не забравяйте да включвате редовно системата за алармиране.

- Веднага след влизането в новия дом, сключете договор със застрахователна компания. Потърсете най-добрите условия. Спокойствието  е безценно.

- След това се погрижете да имате надеждна система за пожароизвестяване.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA