Засилен контрол в обществения транспорт по празниците

Ще се следи за изправността на автобусите, за издаването на билети и багажни разписки и др.

18:12, 20 Декември, 2011 0 коментара

Създадена е необходимата организация за засилване на контрола върху транспортните средства, които превозват пътници по време на коледните и новогодишни празници, съобщава агенция КРОСС.

Разпореждане е на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Тези мерки се предприемат във връзка с очакваното увеличение на пътникопотока и движението по републиканската и областната пътни мрежи по време на празниците.

За да се гарантира безопасното и безпроблемно придвижване на хората, Автомобилна администрация ще засили контролната дейност на местата, където се очаква концентрация на пътници (автогари, ж.п. гари, аерогари и др.).

Инспекторите ще проверяват за нарушения, свързани с техническото състояние, както и за спазването на нормативните изисквания при извършването на обществен превоз на пътници с автобуси и леки таксиметрови автомобили.

Проверяващите ще следят и за издаване на билети и багажни разписки, както и за правостоящи пътници и нерегламентирани превози. При нарушения пътниците могат да се обръщат към инспекторите или да подават сигнали на горещия телефон за нередности в транспорта 02 940 9400.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA