Защо да правим застраховка “Живот” - съвети от I&G Brokers

Какво представлява застраховка “Живот”

14:05, 13 Май, 2020 0 коментара

За съжаление, в живота, се случват неприятни и рискови събития, колкото и да не искаме да бъде така. Добре е винаги да гледаме положително на нещата, но трябва да бъдем подготвени и за рисковете. А най-добрият начин да предпазите себе си и вашите близки е направата на застраховка живот.

Какво представлява застраховка “Живот”

Благодарение на нея, ние се грижим за най-ценното, а именно нашият живот. Каква е идеята на застраховката?  Предварително влагате определена сума пари, на които можете да разчитате, в случай на злощастно събитие. Тоест ако рискът, срещу който сте се подсигурили, стане реален, застрахователите ще ви изплатят парична сума. Застраховката може да бъде сключена в няколко варианта:
като рискова - при настъпила смърт. При нея наследниците ви или други хора, посочени от вас в договора, ще получат определена сума;
като спестовна - ако сте достигнали възрастта, посочена в договора, застрахователят ви изплаща сума, с размер на премиите, които сте давали през срока на застраховането;
може в договора да се посочи друго събитие, което да доведе до изплащане на парите. Такива събития са брак или раждане, например.

Какво покрива и задължителна ли е

Голяма част от населението е по-скоро отрицателно настроена към направата на застраховката. Не, тя не е задължителна, но е изключително добра алтернатива, на която да разчитате, когато са ви необходими пари. Тя ви позволява, при нужда,  да се възползвате от пълната сума, още няколко дни след сключването й. Погрижете се сами за себе си, без да разчитате някой друг да го направи за вас. Ето какво покрива застраховката и защо да я сключите:

След време ще имате възможност да си осигурите по-висока пенсия. Сами определяте как да получите средствата си - накуп или през определен интервал;
Не слагате парите си в банка, а има от къде да получите доходи. Застрахователите изплащат, без да нарушават обема на средствата. На практика, никоя банка, не може да ви предложи това;
Дава ви възможност да планирате целият си живот, а също и бъдещето на вашето семейство. Тя ви дава възможност да покриете образованието на своите деца, да изплатите жилището си или да покрие сумата, която ви е нужна, за да изплатите новият си автомобил.

Може ли да бъде сключена онлайн

Какъв по-лесен начин, ако не онлайн. Екипът на I&G Brokers предлага услугата онлайн, което е голямо улеснение за вас или човекът, на който искате да помогнете да си направи такава. Трябва само да попълните формуляр, чрез който да изпратите вашето запитване. След изпращането му ще се свържем с вас, за да ви уведомим за крайната цена. I&G Brokers съветват да не пестите пари, които биха улеснили животът ви сега и в бъдеще. Застраховката “Живот” е изключително важна, затова си я направете без изобщо да се колебаете.

продукти за бебета

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA