Запознайте се с правилния етикет за сервиране в различните страни

Вижте различните стилове на приготвяне на ястия, сервизи за хранене и трапези

12:12, 19 Декември, 2018 0 коментара

Има много правила и стандарти, които се очаква да бъдат спазвани при работа в официална среда за хранене. Въпреки че някои от тези етикетни практики могат да изглеждат очевидни, други може да са непознати за нови служители, които не са свикнали да работят в официални ресторанти или банкети.


Въпреки че правилата могат да се различават от място на място, тези съвети за изискано хранене трябва да служат като основна насока във вска една ситуация. Независимо дали сервирате вечеря в изискан ресторант за хранене, на сватбена вечеря или събитие от най-висок клас, тези съвети ще ви помогнат да работите професионално във всяка формална кухня.


Ето и различните стилове на приготвяне на ястия, сервизи за хранене и трапези.


Американски - най-честият стил на ресторантьорски услуги. Първоначално клиентите избират опции от менюто. Успешните сервитьори трябва са в състояние да предвидят кога да внесат елементите на масата, още преди да бъдат поискани.


Семеен стил - на гостите се сервира от големите чинии, поставени в трапезарията. Сервитьорите обикновено присъстват за началото и края на храненето, за да почистват масата.


Френски - този тип услуга изисква адекватно пространство, тъй като храната се приготвя настолна за гостите на количка, наречена gueridon. Храните се приготвят на гореща чиния и се оставят на масата.
Руски - за разлика от френския стил, цялата храна се приготвя в кухнята и след това се пренася в трапезарията върху декоративни чинии.


Английски - английската услуга включва сервитьор или сервитьорка, които индивидуално обслужват всеки гост, като се започне от домакина. Този стил произлиза от английските имения.


Разбира се, изисквани ресторанти за хранене изискват много повече внимание към детайлите, отколкото просто приемане на поръчка и доставка на храна. Приборите трябва да се поставят на масата по определен етикет, а сервиращите трябва да са винаги на разположение.
Не забравяйте, че доброто възпитание и изисканата грижа правят силно впечатление навсякъде и отварят врати. Имайте това предвид, когато подготвяте трапеза за някого.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA