ЗАД Армеец приема заявления за щети от клиенти на Алма Тур

Обмислят увеличение на минималния размер на застраховката „отговорност на туроператора”

12:09, 26 Септември, 2011 0 коментара

Във връзка с временното преустановяване на дейността на „Алма Тур-БГ” АД, ЗАД „Армеец” започва приемането на заявления за ползвалите услуги и закупили туристически пакети, които са пострадали от дейността на туроператора, съобщават от застрахователната компания.

Отговорността на Алма Тур в качеството на туроператор е застрахована при ЗАД „Армеец“ за сумата от 200 000 лв.

В сайта на застрахователя се съобщава, че застраховката покрива само вреди, понесени от потребител(и) на организирани пътувания през периода на застраховката като: възстановяване на платените суми по договора за организирано пътуване преди започване на пътуването; заплащане на разликата в случаите, когато по време на пътуването са предоставени само част от услугите, уговорени в договора; разходите, свързани с връщане на потребителя до началния пункт на пътуването; съдебни разноски по претенции, предявени с влязло в сила съдебно решение, съгласно предвидените по-горе случаи.

Заместник-министърът по туризма Иво Маринов, цитиран от БНР, съобщи в края на миналата седмица, че се обмисля увеличаване на минималния размер на застраховката „отговорност на туроператора”. Предложението за вдигане на минималните прагове с 20-25% е на Българската туристическа камара. Повод за това стана инцидентът, който блокира в страната ни стотици туристи, поради финансов спор между Алма Тур и България Еър.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA