Увеличава се търсенето на потребителски кредити

Това показва анализ на TBI Bank

08:04, 21 Април, 2016 0 коментара

Домакинствата увеличават търсенето на потребителски кредити, като вече са склонни да взимат и по-големи суми в сравнение с преди 1-2 години. Това показва анализ на TBI Bank за кредитирането от началото на годината в сравнение с 2015 г.

Изминалата година също беше сред добрите за банката, става ясно от консолидираните финансови резултати на TBI Bank. Активите на банката нарастват със 7% и към края на миналата година възлизат на 515.3 млн. лв. Част от TBI Bank са още офисът на групата в Румъния и TBI Rent у нас.
Нетната печалба на TBI Bank достигна 32.5 млн. лв. за изминалата година. През 2015 г. общите активи на групата са се увеличили с 12% спрямо края на 2014 г. и достигат 536.2 млн. лв. В средата на миналата година банката увеличи капитала си с 8.2 млн. лв. и към 31 декември 2015 г. той възлиза на 70.2 млн. лв.

“2015 г. беше най-успешната за нас до сега – отворихме нови офиси и продължаваме да бъдем фокусирани върху клиента, като му предлагаме лесни за използване продукти”, каза Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank. Той добави още, че през тази година банката ще се фокусира върху развитие на онлайн средата.
TBI Bank се класира на първо място в категорията Ефективност и рентабилност в годишната класация на в. Капитал “Най-добрите банки на 2015”. Банката е лидер в показателите за ефективност за втора поредна година.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA