Стоян Мавродиев: Правилните решения сега са ключови за преодоляване на кризата

Европейският съюз е поставен пред сериозни предизвикателства, каза шефът на КФН

17:12, 02 Декември, 2011 0 коментара

От ключова важност е да вземем правилни решения за преодоляване на кризата и държавата да излезе с минимални щети от нея. Това каза председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев на семинар за новите моменти в регулаторната дейност и надзорната практика на КФН, предаде агенция Фокус.

Според Мавродиев има много сериозни предизвикателства пред Европейския съюз по отношение състоянието на финансовите пазари в ситуация на тежка криза, която засяга общностите в цяла Европа. Той посочи, че финансовата криза е довела до по-стриктно прилагане на общоевропейското законодателство. Националните регулаторни органи са поставени в центъра на вниманието с по-големи правомощия и се разчита на тях да прилагат стриктно европейското законодателство.

Както съобщи MyInsurance.bg, Стоян Мавродиев взе награда в категорията „Принос за развитието на финансовия сектор” в 14-ото издание на конкурса „Мистър Икономика”. Церемонията по награждаването се проведе на 30 ноември в Националния исторически музей.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA