Стикерите за автокаско да бъдат премахнати

Причината е, че маркировката помагала на автокрадците да действат в услуга на определени застрахователни компании

18:04, 18 Април, 2011 0 коментара
Стикерите за автокаско да бъдат премахнати

На среща на вътрешния министър Цветан Цветанов и представители на застрахователния бизнес, се обсъди възможността, застрахованите автомобили да не се маркират със стикери. Вътрешния министър защити тази идея с тезата, че има компании, които работят с определени структури от криминалиня сектор, занимаващи се с кражба на коли и това води до нереална конкурентноспособност и неравнопоставеност на българския пазар.
Малка част от застрахователине не бяха съгласни с това предложение, тъй като стикерите респектирали автокрадците. Това мнение споделя и Петрозар Петков – директор на застрахователна компания, според него, маркирането на автомобилите до голяма степен предпазва кмиентите му от едно посегателство и измами, които при премахване на тази мярка ще бъдат завишени.
Според експертите, тези стикери ясно показват на крадците към кои автомобили да се насочат, като някои компании нямат нищо против това.
Самото поставяне на стикер показва, че на определена част от автомобила е сложен номер на рамата. Тоест маркировката не е от съществено значение, за да се открие откраднат автомобил.
А най-важното мнение, на застрахования е, че тези стикери изобщо не са гаранция, че автомобилът им няма да изчезне пред работното им място или жилищен блок.

Александър Николов

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA