Славейко Славейков е сред топ финансистите на страната през 2016 г.

Финансовият директор на Сосиете Женерал Експресбанк е отличеният в категорията „Контрол и отчетност“ на единствения по рода си конкурс за финансови специалисти на България

19:06, 22 Юни, 2016 0 коментара

Славейко Славейков, Главен финансов директор и изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк, спечели наградата за най-добър финансов директор – CFO на годината 2016, в категорията „Контрол и отчетност“.


„Наградата за мен е оценка за работата на целия финансов екип. Това е потвърждение за модела на екипен дух, отдаденост и про-активност, който сме  си изградили и следваме във финансова дивизия”, сподели Славейко Славейков при получаването на наградата.


Славейко Славейков e ръководител на Финансова дирекция в Сосиете Женерал Експресбанк, като през последната година под негово ръководство са осъществени редица проекти по оптимизация и автоматизация на процесите на контрол и отчетност в банката.
На позицията финансов директор, Славейко Славейков е отговорен за планирането и осъществяването на средносрочната бизнес стратегия на Сосиете Женерал Експресбанк. Societe Generale Експресбанк отчита ръст с 30-40% в почти всички свои основни бизнес линии и е отличена като най-динамичната банка през 2015 г. от Асоциация "Банка на годината".


Славейко Славейков е завършил бакалавърска степен по счетоводство и контрол и е бакалавър по информационни технологии от Икономическия университет във Варна. Следвал е магистърската си степен по финанси в стопанска академия “Димитър Апостолов Ценов”. От 2009 г. Славейков е назначен за главен финансов директор на Сосиете Женерал Експресбанк.
Конкурсът за наградата CFO на годината се организира за трета поредна година от Ernst & Young с цел да отличи успешни финансови лидери с принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. Основната мисия на конкурса е да даде повече популярност на професията на финансовите директори и на добрите практики, които финансовите специалисти прилагат.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA