Skoda Fabia vRS (Mean Green)

Какво стана с наистина злите коли?

00:09, 22 Септември, 2011 0 коментара
Skoda Fabia vRS (Mean Green)

 

Сипах си чаша студен сок и седнах пред компютъра. Реших, че мога да проверя какво правят моите интерактивни приятели, но тъй като нямам лице-книга или казано иначе „facebook”, пуснах вече отживялата и демоде програма „skype“. За по-младите читатели, ще поясня, че това е програма която баба ви, не е ползвала!

Мой добър приятел, ми беше пратил рекламно клипче на една кола, смятана от мен, за автомобил със скромни, спортни възможности.  Пускайки клипчето, бях изумен, че освен привличащия вниманието зелен цвят, колата всъщност разполага с куп други “фешън чарколяци” и се сглобява с идеята, че е доста зла “гад”. Общо взето фабриката и самата кола, изглеждаха като свят и герои измислени от Тери Пратчет.  Честно, единственото спортно нещо което мислех, че Skoda Fabia vRS има е означението “vRS“.

Ще побързам да поясня, че марката Skoda ми е доста на сърце. Първо, на Skoda 120l се научих да карам, после това беше и първата кола с която за първи път направих едноминутна точка(това е все едно да карате по права линия, но в кръг и да оставяте следи от задните си гуми...), естествено я направих през зимата и на изоставен полигон, а като цяло когато имам възможност продължавам, да се качвам и да разтъпквам старата госпожа. С две думи казано, обичам я тази кола, но тя си е 100% чешка Шкода и знае, че не е нищо повече от застаряващ индивид. А този зъл, зелен перко, идва от голямото семейство на VW и изглежда като средния брат на който никой не му обръща внимание и той се чуди как всячески да привлече вниманието към себе си.  Колата е оборудвана с 1.4 TSI двигател, разполагащ със 180к.с. и двоен инжекцион(предполагам когато откаже единият винаги имате резервен, готов за експлоатация). Разполагате със 7 степенна автоматична скоростна кутия, с двоен съединител и пера за превключване на скоростите от волана и това е. Всичко останало което имате, са само някакви модерни цветове, апликации, бродерии, дифузьор и утвърдителнто кимане от брокера на Skoda, че това е спортна кола. Всъщност нямам против този модел, но защо са решили, че рекламата трябва да е агресивна, когато самата кола не е? Не съм фен на Ford, но да вземем една Fiesta ST, последния път когато бях близо до нея, единственото нещо което чувах беше съскането и ръмженето и то за кратко, защото изведнъж, тази отново зелена кола, стартира като разярен носорог. А това което чувах когато видях vRS-а беше, „Защо? Защо?“.

Защо, създаваш кола с идеята, че ще бъде пъргав хечбек и нищо повече, но после влагаш ресурси за да убедиш масата, че това всъщност е доста агресивно, като я натрупваш със “спортни елементи” и накрая понеже все още не ти вярват, правиш готина реклама, която още повече съсипва реномето на колата ти?

Нещата от живота не бива да бъдат изопачавани. Може да искаш да изглеждаш голям, зъл, мощен и леко откачен, но ако пишеш дисертация на тема „Полски комар“ това, няма как да стане, освен последното може би.

Казано иначе, не всеки зелен човек е Хълк, трябва нещо повече от боя и стимуланти, трябва душа и характер. Тук те просто липсват.

Тук може да видите рекламата.

Александър Николов

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA