Семинар за ученици, посветен на небанковия финансов сектор, започва днес

Лекциите са посветени на застрахователния, осигурителния и капиталовия пазар

13:07, 04 Юли, 2011 0 коментара

Образователният семинар “Небанков финансов сектор в България”, който се организира от Комисията за финансов надзор съвместно с Министерство на образованието, младежта и науката и Фондация “Атанас Буров”, ще се състои от 4 до 8 юли 2011 г. Събитието е насочено към учениците от професионалните гимназии по икономика в страната и се провежда за девети път.

Настоящето издание ще събере 30 участници от различни икономически училища в страната. Тази година в програмата ще се включат и осем учители, като целта е чрез тях информацията за новостите във финансовия сектор да достигне до повече млади хора.

Програмата има теоретична и практическа насоченост. Лекциите ще запознаят участниците с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазар, а практическата част включва посещения в Комисията за финансов надзор, “БФБ – София” АД, “Капман” АД, ПОК “Доверие”, ЗАД “Алианц България” АД и Висшето училище по застраховане и финанси. Целта на практическото обучение е да запознае участниците с реалната работа в тези сфери на бизнеса. Събитието ще завърши с официална церемония по връчване на удостоверения за участие в семинара “Небанков финансов сектор в България”.

Организаторите споделят, че чрез тази форма на обучение се стремят да запознаят младите хора с практическите аспекти на финансовия бизнес и да засилят интереса на бъдещите мениджъри в страната към света на финансите.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA