Раздадоха наградите в кампанията „До училище пеша“

В инициативата участваха 61 училища от страната, в които учат над 4000 деца

16:12, 13 Декември, 2011 0 коментара

В края на миналата седмица бяха наградени победителите от националната кампания „До училище пеша 2011”. Тя е организирана от фондация „Пешеходци”, Столична община и др. със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец”.

В награждаването взеха участие Йордан Филипов – председател на фондация „Пешеходци”, Владимир Христов – главен експерт в Столична община и представител на Съвета по безопасност на движението на децата в София (СБДДС), Красимир Костов – главен инспектор от отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Охранителна полиция”, Дария Маврудиева – директор на Центъра за Учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ).

Тазгодишната инициатива се проведе под патронажа на МОМН в периода май –  ноември 2011 г. Участваха 61 училища от страната, в които работят 310 тренировъчни фирми с над 4000 ученици, обучавани в тях. Чрез интересни лекции, дискусии, онлайн тестове-игри и конкурси децата и учениците бяха трайно и активно запознавани с рисковете на пътя. Учениците от УТФ, преминали обучение по безопасност на движението, предаваха своите знания на по-малките.

На победителите в различните конкурси бяха раздадени 100 предметни и парични награди на обща стойност 5500лв. Първо място и награда от 1500 лв. спечели „Ученически съвет” от Професионална гимназия по икономика в гр. Шумен. На първо място, но с награда от 1000 лв. се класира и учебно-тренировъчна фирма „Мон дьо шокола” от НТБГ, гр. София. Второто място заеха три клуба: „Млад предприемач“ от Професионална гимназия „Алеко Константинов“ гр. Кърджали, УТФ „Чафелато“ от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, София и туристически клуб „Дивите котки“ от Хуманитарна гимназия „Св.св.Кирил и Методий“, Велико Търново. Две учебно-тренировъчни фирми от Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев” , гр. Пловдив – УТФ „Автотранс 13” и УТФ „МотоМания”, си разделиха третото място, което им донесе награда от по 500 лв.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA