Проведе се форум за корпоративна социална отговорност

ВУЗФ стартира нова магистърска програма по КСО

18:01, 11 Януари, 2012 0 коментара

Форум на тема „Професията Мениджър „Корпоративна социална отговорност” събра специалисти в тази област от различни компании на вечра в Гранд Хотел София. Събитието беше организирано  от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, CSR България и Интертек Муди със съдействието на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР) и MB Communications.

На форума споделиха опита си в областта на КСО специалисти като Марина Стефанова, изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, Веселин Илков от МТСП, Даринка Георгиева, старши експерт Управление на отношенията с обществени организации, „Овергаз Инк” АД, Ивана Скакалова, представител на ръководството, ТНТ България ЕООД, Ана Финджикова, ръководител отдел Комуникации „Асарел Медет” АД, Лиляна Загорчева, управител на комуникационната агенция MB Communications и др.

„През следващите години все повече и повече ще се търсят специалисти по корпоративна социална отговорност. Да бъдат отговорни е наболяло бизнес изискване към компаниите, а далеч не препоръчителна инициатива както беше допреди няколко години. От добре подготвени експерти в тази област ще има нужда всяка компания, която се ориентира към управлението на социалната отговорност на ниво бизнес стратегия и бизнес процеси, а не само на ниво благотворителност или маркетинг”, обясни Светла Стоева, председател на Управителния съвет БАУРЧР.

ВУЗФ стартира нова магистърска програма „Корпоративна социална отговорност (финансов мениджмънт)”. Въвеждането й е по инициатива и с подкрепата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Интертек Муди и CSR Bulgaria. Приемът по нея започва от 2012 г. към Висшето училище по застраховане и финанси. В рамките на програмата студентите ще могат да получат специфични знания в малко познати области като екологично и социално счетоводство, управление на риска чрез корпоративна социална отговорност и др.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA