Приеха пенсионната реформа

Ветото на президента бе отхвърлено със 122 гласа

14:12, 16 Декември, 2011 0 коментара

Парламента прие повторно текстовете във връзка с пенсионната реформа. Поради ветото на президента върху Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2012 г. Народното събрание трябваше да ги гласува отново. Така депутатите приеха решението, според което от следващата година пенсионната възраст ще се повишава постепенно с по 4 месеца.

В първото гласуване участваха 193-ма народни представители, 121 бяха „за”, 63-ма „против” и 9 – въздържали се, предаде агенция КРОСС.

Петър Курумбашев се обяви за прегласуване. На второ гласуване предложението бе прието със 122 гласа „за”, 62-ма „против” и 9 „въздържали се”.

Законопроектът беше приет с гласовете на ГЕРБ и 15-те независими депутати. Коалиция на България, ДПС, „Атака” и Синята коалиция гласуваха „против".

Депутати от опозицията заявиха, че са гласували против пенсионната реформа, въпреки че я смятат за необходима. „Гласувах против тази реформа, въпреки че това е реформа, която аз лично подкрепям. Като икономист, аз съм убеден в необходимостта от пенсионна реформа, но, когато в тази зала няма национално съгласие по тежките реформи, се получава така - хора, които са убедени, че трябва да има реформа, гласуват против”, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС – Йордан Цонев.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA