Пожар във Вакарел гори на 11 000 декара

В овладяването на инцидента участват близо 100 пожарникари и горски работници

16:09, 13 Септември, 2011 0 коментара

Гора и сухи треви горят в района на Вакарел, съобщиха от агенция Фокус, като се позовават на МВР. Огнищата са две – едното е приблизително 5000 декара, а другото 6000 декара.

По последна информация няма опасност за населените места в близост до района на пожара. „Към момента смятаме, че ще овладеем нещата”, каза Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Всеки момент в гасенето трябва да се включи и хеликоптер, излетял от авиобазата в Крумово. Девет пожарни екипа от общо 45 пожарникари и около 50 горски работници са включени в овладяването на инцидента.

Пожарът се развива в близост до автомагистрала „Тракия”, но за момента трафикът в района е нормален. На място са изпратени и пътни полицаи, които при необходимост ще окажат съдействие на водачите.

Освен инцидента в района на Вакарел, в Община Земен, в района на Дупница, както и на други места в страната също горят по-малки пожари. Причината за множеството инциденти е продължителното засушаване и метеорологичната обстановка.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA