ПОК „Доверие“ подпомогна турнир по плажен волейбол за деца, лишени от родителска грижа

Турнирът е първото събитие от проект за социализация на деца от домове

17:09, 28 Септември, 2011 0 коментара

ПОК „Доверие” беше основен спонсор на провелия се в началото на месеца в курортен комплекс „Албена” детски турнир по плажен волейбол за момичета и момчета от домове за деца, лишени от родителски грижи. В надпреварата участваха отбори от домове в Добрич, Силистра, Шумен и Стара Загора, както и ползващи услугите на Центрове за обществена подкрепа в градовете Първомай, Ихтиман и др.

Турнирът е пилотен етап от проект за социализация на деца, лишени от родителска грижа, който включва състезания по плажен волейбол в комплекса „Албена” и по плажен футбол в Шкорпиловци.

Организатор е Българската асоциация по плажни спортове, която планира през следващите 5 години освен спорт да се добавят и други форми за социализация на децата. Очаква се догодина турнирът да бъде международен, като в него да участват и деца от Сърбия, Украйна, Румъния, Германия, Азербайджан и др.

Подкрепата на детските умения и таланти е важна част от политиката за корпоративна социална отговорност на ПОК „Доверие", обясняват от компанията. През 2011 г. с помощта на дружеството се реализира етно фестивала „Децата на Балканите – с духовност в Европа". С финансиране от страна на компанията и с дарени средства и труд от служителите беше извършен и ремонт на спални помещения в дома за деца лишени от родителска грижа „Надежда" в гр. Белоградчик. От края на 2010 г. ПОК „Доверие” е в партньорство с местните власти в малки населени места и реализира собствен проект – „Безплатен достъп до интернет в малки населени места".

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA