Как да изберем къде да си сключим Гражданската отговорност?

Поради задължителния характер на полицата, повечето водачи и ползватели на МПС избират тази с най-ниска цена

18:03, 09 Март, 2017 0 коментара

Мнозина собственици на автомобили не са наясно със смисъла на Застраховка Гражданска Отговорност и приемат застраховката само като вид допълнителен данък, целящ да напълни нечий джоб. Подведени от това убеждение, те правят всичко възможно да избегнат сключването на полицата, дори с риска да бъдат спрени от КАТ и сериозно глобени.

Важно е да знаете, че целта на тази застраховка НЕ Е да даде на пътните полицаи още един повод да се заяждат с вас. Инциденти на пътя се случват, и ако нанесете вреди на друг автомобил, или в най-лошия случай на човек, а вината е била ваша, можете да се изправите пред сериозен съдебен и финансов иск. Така за да спестите няколкостотин лева, ще трябва да платите суми, които може да достигнат дори до няколкостотин хиляди!

За да сме ви полезни, ние от IZBIRAM.bg ще ви дадем няколко съвета как да изберете, къде да си сключите Гражданската отговорност:

1. За разлика от каско застраховката, където за определяне на цената влияят най-различни фактори и предлаганите на пазара продукти могат да са многобройни, то застраховка Гражданска Отговорност е като цяло еднотипна. Поради задължителния характер на полицата, повечето водачи и ползватели на МПС избират тази с най-ниска цена. Това обаче не винаги трябва да бъде водещо за вас...

2. Не забравяйте, че всяка застрахователна компания, лицензирана да предлага застраховката, предлага една или повече отстъпки при сключване и на други застраховки към нея – отстъпка по застраховка Каско и/или имущество, безплатно разширение на покритието по Каско за чужбина, отстъпка при подновяване на гражданска отговорност без щети и т.н. Може да се окаже че комбинацията от Каско и Г.О. в една компания е по-евтина от купуването на най-евтината застраховка Г.О. и отделно Каско – заради отстъпките на компаниите.

3. Пътуването в чужбина с автомобил често може да бъде притеснително и объркващо. Как трябва да се подготвите? По принцип пътуването с автомобил в чужбина е свързано с наличието на сертификат “Зелена карта”, който удостоверява наличието на сключена Г.О. След въвеждането на нови правила и изисквания с новия Кодекс за застраховането, които са в полза на автомобилистите, не се заплаща издаването на сертификата за страните членки на ЕС и международната система „Зелена карта“. Или по друг начин казано Зелената карта се издава задължително, безплатно и заедно с полицата Г.О.

За да Ви улесним в избора, вижте цените на застрахователните компании, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“ тук.

Източник: Izbiram.bg

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA