Финансовото министерство с нов уебсайт

Активна е и напълно нова мобилна версия на сайта

11:07, 13 Юли, 2015 0 коментара

Стартира обновената интернет страница на Министерството на финансите (МФ), която предоставя на потребителите „отзивчив" уебдизайн. Новият сайт е разработен така, че се адаптира сам според екрана на устройството и разпределя съдържанието си спрямо резолюцията. Същността на тази технология се изразява в това, че страницата се отваря на екрана на ползваното устройство, така че ширината му да отговаря на ширината на дисплея. Активна е и напълно нова мобилна версия на сайта, предназначена за посетители, които предпочитат да използват Интернет чрез смарт телефоните си.

Визията на страницата на МФ е и с ново цветово оформление и ново разпределение на менютата, а на начална страница е изведена информация, която в стария сайт се съдържаше на вътрешни страници, изискващи многократно щракване с мишката, за да бъдат достигнати. Навигацията на сайта е изместена вляво, а във вътрешните страници се запазва досегашната организация.

Създадена е самостоятелна секция „Проекти на нормативни актове", която дава възможност на потребителите да участват в общественото обсъждане по проект на документ и да представят своите становища и предложения. Категорията цели да насърчи участието на гражданите, бизнеса и неправителствения сектор при формулирането на политиките и разработването на нормативната база. Също така, действащото към момента законодателство в ресора на МФ е систематизирано в нова секция „Нормативни документи", в която документите могат да се избират по вид.

Актуализирането на интернет страницата е продиктувано както от необходимостта тя да бъде обновена според новите тенденции, така и от приетата нормативна уредба, също и от предстоящото приемане на нови нормативни актове, по силата на които институциите следва да поддържат определен информационен ресурс в широко достъпен формат. В тази връзка е създаден бутонът „Отворени данни", който съдържа информация за плащанията в СЕБРА, като предстои да се открият и данните „Централен регистър общински дълг" - нова функционалност, свързана с инициативата за предоставяне на публична информация в отворен формат.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA