Bamboo Bike

Бамбук на стената или колело в гората?

18:10, 14 Октомври, 2011 0 коментара
Bamboo Bike

 

Освен за пресъздаването на по-източна култура, с помощта на бамбуковите рогозки, бамбукът се използва и за направата на различни предмети. Като се започне от дрехи и свещници, през инвалидни колички, и се стигне до строителни скелета, къщи и автомобили. Бамбукът има множество качества които го правят подходящ и използван материал в толкова различни области. Неговата здравина, еластичност и лека конструкция, съчетани с напредналата технология, позволяват той да бъде подсилен и обработен в различни форми.

Това  твърдение се доказа отново от инженерите от университет Оксфорд Брукс. С използването на бамбукът в тяхното колело, те са успели да намалят вибрациите върху рамката до минимум. Проведеният тест от 600км. с трансалпийски пробег от Германия до Италия и преминаването на 20 от тези еко колела, през високопланински, пресечен терен, потвърждава очакваните добри резултати.

Производството на байка е поверено в ръцете на RAW Bikes. За сглобяването му са нужни 3 дни, като най-много време отнема обработката на бамбука и стягането на смолата, използвана за допълнителното усилване на материала.

Ако обмисляте да се сдобиете с този подвижен бамбук може да погледнете в сайта на фирмата и да изберете своята окомплектовка или пък да си поръчате само рамката.

Тук може да си поръчате „Bamboo Bike”.

Александър Николов

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA