Българският софтуер за подпомагане на хора с говорни дефекти MPI2 получава признание в САЩ

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ.

10:11, 25 Ноември, 2018 0 коментара

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ. Той е разработен от Сирма Медикъл и беше представен на Конгресът  на Американската Асоциация за Слух и Говор /American Speech and Hearing Association – ASHA 2018/, която се състоя в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.


Приложението MPI2 за борба с заекването е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по Слух и Говорни Науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за Храни и Лекарства“/Food and Drug Administration/ в САЩ. MPI2 използва върхови научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации и които помагат на хората страдащи от заекване да модифицират своето говорно поведение, чрез използване на кратки фонетични интервали.


MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента на Образованието в Ню Йорк, където са назначени над 9,000 логопеди и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019 година.


Promotransfers.com

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA