6/49 и разумната покупка

Трябва ли да си вземете каравана за да ви е широко и да не ви липсва домът докато сте на път?

13:10, 09 Октомври, 2011 0 коментара
6/49 и разумната покупка

 

Ако сте късметлия, уцелил сте шестица от тотото и се чудите какво да правите с част от парите , по-точно с около 250 000лв., какво бихте си купили?

Спортен автомобил, нещо с 5 литров V8 двигател, оставящ цифри като 445 к.с и 520 Нм при 4000 об/мин. да говорят вместо него? Или пък бихте предпочели, нещо в което докато се возите да се чувствате по-благородно, да има 5 пълноправни места и евентуално 4х4 система, нещо от сорта на някой джип? Или пък някои луксозен автомобил, пълен с всевъзможни технически творения?

Хм, изборът стана доста труден. А защо всъщност не съберете всички тези желание, не добавите към тях и една хибридна система (една от най-модерните) и не видите какво ще се получи. Всъщност ще се получи така, че ще се наложи да си намерите шофьор за вашият Lexus LS 600h L. Дааа точно така, бягай към обявите за работа, за да намериш подходящият шофьор.

Принципно съм от типа хора, които обожават да карат, почти няма значение какво карам, стига то да е зависимо от мен. Малко, голямо, бързо, бавно, смешно, всичко и изведнъж се появи този LS 600h L. Досега такова чувство каквото ме обзе в тази кола, не съм имал. Седнах на шофьорското място, да хареса ми, всичко беше приятно на допир, сравнително добре подредено, но някак си бързах да седна отзад. В момента в който гърбът ми и нещо друго започващо с буквата „г“ докоснаха облегалката и седалката, две точки достатъчни за да приведат тялото ми в покой, аз се почувствах като цар. Просто вече не бях на тази планета. Можех да се свлека от седалката и първо щях да падна, преди колената ми да опрат в облегалката отпред, или пък можех да се изправя и да подскачам отзад без да се притеснявам, че ще си ударя главата.  Тук е момента да вметна, че не съм трол и ръстът ми е оценен на 186 см.

Може да поръчате вашата лимузина с подвижен мултифункционален подлакътник, с дървени апликации и подвижна масичка за отзад, като така ще имате общо 5 места или пък да си я поръчате със същият вид подлакътник, но неподвижен и така ще имате само 4 места. Изцяло от вас зависи каква тайфа ще се вози в колата.

Може да контролирате своят шофьор и да следите с каква скорост се движи. Ако се движи до 45км/ч. ще бъдете спокойни защото сте в електрически режим на движение и не изразходвате нито капка гориво. От друга страна, ако сте твърде уморен или зает и не обръщате толкова внимание на това какво става наоколо, вашият мил шофьор може да ви издебне и да ви прибере с 20мин. по-рано от обичайното. Неусетното включване на V8 двигателят и мощта с която той разполага определено ще му помогнат за осъществяването на този пъклен план.

Задните седалки са с електрическа настройка и паметта им е много по-добра от тази на баба ви. Разполагате с четиризонова климатична система и климатични дюзи в тавана, по този начин дори до вас да има човек в менопауза, няма да бъдете засегнати от непрекъснатото рязко застудяване или затопляне и ще можете да се наслаждавате на комфортното пътуване.

Сещам се за една причина поради която ми се кара този Lexus и това е страстта ми към автомобилите. От друга страна се сещам за 3 причини поради които искам да се возя и да не се занимавам със страстта си. Едната е 9 инчовият екран който или се намира в централната конзола между предните седалки или се показва от тавана(зависи дали автомобилът е с 5 или 4 места), така докато пътувате към баба си ще можете да гледате един вековен сериал и да има за какво да си говорите после с нея. Другата причина е системата за автоматично паркиране, докато успеете да одобрите мястото и да зададете всички координати, ще са минали няколко години, а вие ще сте отнесли множество послания към близките си. Не благодаря, аз държа на реномето си, нека шофьорът ми се оправя с това. Направете всичко възможно да се откажете от интелигентната система на Lexus и със спестените пари си купете тетрис, по-забавно е. Последната причина, е чувството което изпитвате докато ви возят. Сякаш времето е спряло, сякаш не сте подвластни на земните сили, сякаш сте у дома си.

Има ли нещо по приятно от това да се чувствате като у дома си?

Александър Николов

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA