5 забавни идеи как да прекараме празниците вкъщи

Покрай Коледа желанието ни да творим и приготвяме вкусотии се засилва

22:12, 22 Декември, 2020 0 коментара

Коледните и  новогодишните празници винаги са повод за вълнение и малки, и големи ги посрещат с вълнение.  Обичайно те са чудесна възможност да бъдем социални,  да прекараме време със семейството си и да се видим със стари приятели и познати, но не и тази година. Предвид извънредната ситуация и масовото разпространение на коронавируса, най-разумното нещо, което може да направим по празниците, е да останем вкъщи и да ги отпразнуваме в тесен кръг от хора. Това не означава, че трябва да забравите за коледния дух и празничната атмосфера. Вкъщи също може да ви бъде забавно и да посрещнете празниците чудесно. Ако търсите идеи какво да правите през дългите почивни дни, ето няколко забавни предложения, които може би ще ви харесат:

Украсете дома си

Не оставяйте елхата да стои в кашона само защото тази Коледа няма да е като останалите. Вместо това, разполагайки с повече време, може да създадете красива украса, която да ви донесе приятно настроение, уют и топлина. Освен коледното дърво, може да украсите секцията и прозорците, защо да не сложите лампички и на терасата, за да предадете настроението и на случайно преминаващите хора. Добавете още ароматни свещи и пухкаво топло одеяло, за да ви бъде топло и удобно, когато навън времето захладнее.

Направете си онлайн парти

Може би няма да имате възможността да се видите с всички приятели и роднини лице в лице, но това не означава, че не може да си спретнете онлайн парти, с което да отпразнувате Коледа или да посрещнете новата година. Може дори да се развихрите с организацията и да изберете тема на партито и да се облечете подходящо, или да го карате по-лежерно и да бъдете по пижами. Каквото и да предпочетете, важното е, че пак ще може да си поговорите и да се видите с любимите ви хора, макар и разделени от екраните на компютрите и телефоните.

Филмовите маратони винаги са добра идея

Оставайки си вкъщи за празниците и без особена възможност да обикаляте навън, то ще ви остане доста свободно време. Запълнете го с коледен филмов маратон. Направете си списък с интересни заглавия или просто прещракайте каналите, за да видите какво дават. Ако класиките като “Сам вкъщи” са ви омръзнали, вижте предложенията на популярните стрийминг платформи, които винаги предлагат нови заглавия.

Разбира се, дългият маратон изисква и храна, за да ви стигнат силите. Пуканките и коледните сладки са добър избор. Все пак, ако ви се хапва нещо по-засищащо и вкусно - поръчайте си пица за вкъщи - https://www.foodpanda.bg/cuisine/pizza-delivery-sofiya.

Опечете коледни сладки

Покрай Коледа желанието ни да творим и приготвяме вкусотии се засилва. Тази година разполагате с достатъчно време да пробвате различни рецепти и да приготвите вкусни джинджифилови човечета, канелени сладки или меденки, които след това да хапнете. За да е още по-интересно може да ги декорирате със захарна глазура, бонбончета и други украси. Със сигурност ще ви помогнат да си оползотворите времето, а и са вкусни.

Играйте бордови игри

Ако търсите семейно забавление, в което да включите всички, игрите са чудесен вариант. Извадете старото “Не се сърди човече” или “Монополи” и покажете, че винаги сте били шампиони. Със сигурност ще  събудите не само състезателния си дух, но и доброто настроение.

Независимо как и къде ще прекарате празниците, не губете усмивката и празничния дух, защото по-това време на годината се случват чудеса.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA