5 съвета при избор на Дайкин климатик

5 съвета при избор на Дайкин климатик

00:08, 10 Август, 2021 0 коментара


В света на климатиците, малко производители могат да се похвалят с постиженията на Дайкин. Това е компания с дълга традиция в сферата на климатиците, и това си личи не само в изборите, които можете да направите, но и в качеството на дори най-ниските класове – ето какво да вземете предвид когато избирате своите климатици дайкин.


1. Вземете предвид размера на помещението
Най-основната функция на един климатик е да поддържа определена температура на помещението, без значение дали е зима или лято. Сензорите по уреда ще засекат разликите и старателно ще подберат обороти, които да достигнат желаната от вас температура.
Ако помещението е прекалено голямо, обаче, тази точка ще бъде достигната трудно и климатика ще работи по-дълго и ще консумира повече енергия. Това означава, че всеки уред има своите ограничения и важно да сме наясно с това.
За едно помещение от 40 квадрата, един климатик с мощност 1200W ще е повече от способен да охлади или затопли въздуха, но ако тавана е висок, то тогава е важно да се внимава с позиционирането му по стената.


2. В кой сезон ще се ползва (4 сезона)
Важно е и да обърнете внимание на вашите нужди и това в кои сезони ще ползвате уреда. Някои са по-добри за отопление отколкото за изстудяване, но има и такива които имат универсална употреба и могат удобно да достигнат желаната от вас температура без значение какво е времето навън.


3. Каква мощност ви трябва
Мощността определя това колко бързо и ефикасно може уреда да достигне и поддържа температурата в пространството. По-мощните климатици са способни да достигнат тази температура доста по-бързо, както и да работят с по-големи помещения, но за сметка на това консумират значително повече енергия, която се отразява в края на месеца.
За малки помещения, малките климатици са напълно достатъчни, тъй като те могат да се справят по-лесно. Няма нужда от мощни варианти, така пестите от първоначална инвестиция и по-нататъшна консумация.


4. Колко човека ще го ползват
Наличието на хора също определя нуждата от конкретен климатик. Климатиците Daikin идват с множество функции, които позволява за по-интуитивен контрол, които е удобен за ползване от повече хора – те могат да се разберат с уреда доста по-лесно.


5. От какви функции имате нужда
Когато става дума за функции, новите климатици дайкин идват с голям набор от нови технологии като дистанционно контролиране чрез апликация, свързване с интернет и облак управление и дори специални режими на действие. Така, благодарение на услуги като Eclima.bg, можете да затоплите помещението преди да пристигнете.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA