4 мита за сключването на застраховка "Гражданска отговорност" онлайн

Застраховките по интернет не са по-скъпи и няма опасност от злоупотреби

17:12, 07 Декември, 2016 1 коментар

От известно време собствениците на автомобили имат чудесната възможност да сключат задължителната за притежателите на всякакви моторни превозни средства, регистрирани в Република България, застраховка "Гражданска отговорност" вече и в интернет. Нужни са само няколко клика на мишката, след които повече няма да ви се налага да се разправяте с нищо. Както всички друго в нашата мила страна обаче, заедно с това улеснение типично по български възникват и много митове, които в тази статия целим да развенчаем.

 

Мит 1: Ще ми отнеме много време, докато намеря в интернет застраховката, която да ме устройва най-много

 

Най-голямото предимство на бързо развиващите се нови технологии определено е пестенето на време. Вече няма да ви се налага да обикаляте по офисите на различните компании в най-големите задръствания (или още по-лошо - използвайки градския транспорт) и да се надявате по-скоро да откриете полица, която да ви удовлетворява и да може да отговори на всичките ви изисквания. Чрез специалния онлайн калкулатор "Гражданска отговорност" имате възможност бързо и лесно да сравните офертите, които могат да предложат различните застрахователни дружества за вашия личен случай. Единственото, което трябва да направите, е да въведете малко информация за своя шофьорски стаж и превозното средство, което желаете да застраховате. Става дума за уточнения като вид на автомобила, обем на двигателя му, регистрационен номер, населено място, предназначение, както и шофьорски стаж и възраст на собственика. И след това онлайн калкулаторът "Гражданска отговорност" за няколко секунди ще генерира всички предложения за вас.

 

Мит 2: Ако сключа застраховката по интернет, то цената й ще се оскъпи

 

Нищо подобно. Повечето застрахователни дружества дори предлагат безплатна доставка на полицата до вашата врата, ако сключите договора с тях, и така поръчката онлайн по никакъв начин няма да оскъпи цената й. Дори напротив, доставени до вашата врата, документите ще се нуждаят само от един ваш подпис, за да бъде финализирана сделката.

 

Мит 3: Ако сключа застраховка "Гражданска отговорност" онлайн, може да се окаже след това, че тя е фалшива

 

За да избегнете този неприятен момент, горещо ви препоръчваме да сключвате застраховка "Гражданска отговорност" само и единствено с предварително проверени и сигурни компании. Ако се колебаете, то ще ви отнеме само няколко минутки да се поразровите в интернет и да разберете дали сайтът, който гледате и който ви предлага най-добрата оферта, дали наистина е легитимен. За това, за да не ви се случи такова нещо, избирайте добре познати застрахователни дружества, които гарантират с името си за качеството на услугите, които предлагат.

 

Мит 4: Страхувам се, че може да бъде злоупотребено с личните ми данни

 

Избийте си тази мисъл от главата! Абсолютно всяко една голямо и известно дружество, всяка една голяма и известна фирма, всяка една голяма и известна компания (без значение какво ви предлага) просто няма начин да си позволи да използва личните данни, които й предоставяте, за друго освен за поставените цели или пък да ги пусне за свободен достъп и разпространение. Тоест, това означава, че вашата лична информация ще остане също толкова защитена, колкото ви се гарантира за това и ако сключите застраховка "Гражданска отговорност" във физически офис.

Ins Editor 5

Коментари

Страхотна статия!
  • Показани 1

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA