245 млн. лв. повече за пенсии догодина

Обсъждат вдигането на минималната пенсия на 290 лв.

14:10, 28 Октомври, 2011 2 коментара

С 245 млн. лв. повече пари за пенсии има в бюджета за 2012 г., които Тристранният съвет ще разпредели, каза днес премиерът Бойко Борисов.

Той потвърди, че социалните партньори ще обсъдят и вдигането на минималната пенсия от 270 на 290 лв, съобщи Стандарт.

Борисов присъства на връчването на дарение от книги за 1 милион лева за читалищата в страната.

Министърът на финансите Симеон Дянков обясни, че парите за читалищата са гарантирани като част от парите за култура. Днес Бюджет 2012 ще се гледа на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, а в понеделник – на извънредно заседание на правителството.

Яна Вичева

Коментари

Как да се разпределят парите за пенсии ? Естествено, с еднакъв процент увеличение за всички пенсионери ! Престанете да нарушавате системно Закона за определяне размера на пенсиите и да дразните хората с подхвърляне на късчета само на отделни групи пенсионери, само защото били с по-малки пенсии ! Не връщайте назад колелото на историята с пробутване на незаконна пълзяща уравновиловка !
Правителството да престане да ни прави на абдали ! Събраните за пенсионери парични средства трябва да се използват за индексация на всички пенсии, а не за популизъм чрез подхвърляне на милостиня на една част от пенсионерите ! Пенсиите не са жест на милосърдие към най-бедните ! Те се определят на база на внасяните от гражданите през осигурителния им стаж пари за пенсионно осигуряване !
  • Показани 2

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA