Звезди инвестираха в животозастрахователен стартъп

Ethos успя да привлече $46 млн.

10:11, 02 Ноември, 2018 0 коментара

Американският животозастрахователен стартъп от Сан Франциско Ethos обяви, че е успял да привлече като инвеститори различни компании, сред които Accel Partners и GV (Google Ventures), набирайки сума от $35 млн., информира сайтът Insmarket.bg.

Изгряващата компания е подкрепена и от множество знаменитости, като: американския актьор, продуцент и музикант Робърт Дауни – младши (чрез Downey Ventures), канадския актьор Кевин Дюранд (Durant), американския актьр и певец Уил Смит (Smith Family Circle) и американския рапър Джей Зи (Roc Nation). Така общата стойност на финансиране достига $46 млн.

Ethos предлага дългосрочно животозастраховане (от 10 до 30 г.), но за разлика от други традиционни застрахователи, процесът на регистрация може да бъде завършен за 10 минути, базирайки се само на информация за клиента. От Ethos подчертават, че сключването на животозастрахователен договор в САЩ може да отнеме от 5 до 15 седмици заради необходимостта от прилагане на множество документи, включително и медицински резултати.

Ethros, използвайки анализ на данните за прогнозната продължителност на живота на клиента, опростяват процеса на сключване на застраховка и изключват наличието на посредник. "Застрахователният сектор е индустрия за 1 трилион долара, която и до днес зависи от химикалката и хартията, от нахални продавачи, от посещение на лекари и от стари системи, затова ние считаме, че можем до голяма степен да опростим този процес с помощта на технологиите. Точно това предлага Ethos", посочва изпълнителният директор на компанията-инвеститор Accel Partners.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA