Застраховки в дигиталната ера

Вече може да сключвате застраховки изцяло онлайн чрез компютър или мобилно устройство

12:05, 26 Май, 2020 0 коментара

Петък е. Знаете, че в края на работния ден ще се отправите към любимата си планинска хижа, а рано сутринта вече ще крачите бодро към близкия връх. Междувременно обаче, докато отмятате работни задачи и влизате от среща в среща, трябва да намерите 2-3 часа, за да отскочите до застрахователния си брокер и да „направите“ планинска застраховка. Много често не го правите, защото не намирате нужното време, за да платите иначе символичната сума. Досадно, нали? А сега се замислете за всички застраховки, които сключвате през годината и времето, което отделяте за целта…

Бързи, смели, сръчни

За щастие вече има решение на тази и много други подобни ситуации. Boleron e първият  български застрахователен брокер, който предлага закупуване и управление на застраховки през мобилно приложение. Към този момент, достъпни онлайн са: Планинска застраховка, Застраховка екстремни спортове, Застраховка пътуване в чужбина, Застраховка имущество, Здравна застраховка, Детска застраховка, Гражданска отговорност, Пътна помощ и Каско.

Застраховането под една или друга форма съществува от повече от 150 години, но в последното десетилетие иначе консервативния бранш изживява бурно развитие. Най-вече заради възможностите, които новите технологии и потребителската свързаност предоставят на традиционните компании. Онлайн застраховките са удобни, защото могат да се сключат по всяко време, бързо и лесно, без чакане, като полицата се получава веднага на имейл. Така пестите не само време, но имате възможност да направите своето проучване онлайн, да премислите и изберете най-подходящия за вас продукт.

Как работи?

Ако вече си представяте как повече никога няма да губите ценно време, за да подновите своите автомобилни застраховки или да активирате Планинска застраховка преди да тръгнете към Централен Балкан, ето и малко повече информация как точно се случва покупката и получаването на вашата нова полица.

Можете да изберете желаната от вас застраховка директно чрез уебстраницата на Boleron или чрез мобилното приложение, което работи с iOS и Android. След като се спрете на подходящия за вас застрахователен продукт и се запознаете с неговите условия, извършвате плащане онлайн чрез банкова карта, като месечните вноски (ако има такива) се събират автоматично без такси и допълнителни усилия от ваша страна. Няколко минути по-късно ще получите по имейл полица, подписана с електронен подпис. Това е. Вече имате застраховка. Така не само ще спестите време и усилия, а и много хартия - само за първия месец от стартирането на продажбите от Boleron бяха спестени над 10 000 страници хартия. Анализите на компанията показват, че след година работа, тяхната платформа ще е спестила милиони страници хартия, а вие може да бъдете част от този процес.

Ако изберете да ползвате мобилното приложение, управлението на застраховките е още по-лесно, защото полиците са винаги в телефона и приложението подсеща клиентите за изтичащи застраховки, които могат да се подновят с един клик.

Защо чак сега?

Технически е възможно от поне десетилетие, но онлайн застраховането с получаване на електронно подписана полица става възможно в България след промените в Кодекса на застраховането от края на 2018 г.. Тя позволява формата на застрахователния договор да бъде електронна, съгласно Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги. Екипът на Boleron вярва, че дигитализацията ще промени цялата застрахователна индустрия, защото клиентите ще могат да сравняват условия и цени за секунди, което ще повлияе положително на конкуренцията. „В Boleron сме горди, че предлагаме качествени продукти с прозрачни и ясни условия, които защитават нашите клиенти, приятели, семейства. Вярваме, че в бъдеще клиентите ще са по-информирани и ще се насочат към продукти с по-добри условия и конкуренти цени“, казва Александър Цветков, изпълнителен директор на Boleron.

На пазара от края на 2019 г.

Boleron работи на българския пазар от края на 2019 г. като отчита изключително сериозен потребителски интерес към всички видео застраховки, които предлага. През първия месец реализира повече от 10 продажби дневно, без да предлага целия набор от застраховтелни продукти, с който разполага в момента. Ако и вие искате да бъдете част от революцията при застраховането, всичко което трябва да направите, е да посетите www.boleron.bg или да свалите мобилното приложение на своя смартфон/таблет.

**********************

Факти за Boleron:
    • Boleron e първия български застрахователен брокер, който предлага закупуване и управление на застраховки през мобилно приложение.
    • Онлайн застраховките са удобни, защото могат да се сключат по всяко време, бързо и лесно, без чакане, като полицата се получава веднага на имейл.
    • Повече от 10 продажби дневно веднага след прускане на платформата онлайн
    • С мобилното приложение управлението на застраховките е още по-лесно, защото полиците са винаги в телефона и приложението подсеща клиентите за изтичащи застраховки, които могат да се подновят с един клик. Плащанията се извършват онлайн с банкова карта, като месечните вноски се събират автоматично без такси и усилия на клиента.
    • При закупуване на онлайн застраховка, клиентите получават веднага по имейл полица, подписана с електронен подпис, което спестява десетки страници хартия. Само за първия месец от стартирането на продажбите бяха спестени над 10 000 страници хартия.
    • Онлайн застраховането с получаване на електронно подписана полица става възможно в България след промените в Кодекса на застраховането от края на 2018 г., която позволява формата на застрахователния договор да бъде  електронна съгласно Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.
    • Дигитализацията ще промени цялата застрахователна индустрия, защото клиентите ще могат да сравняват условия и цени за секунди, което ще повлияе положително на конкуренцията.
    • В Boleron сме горди, че предлагаме качествени продукти с прозрачни и ясни условия, които защитават нашите клиенти, приятели, семейства. Вярваме, че в бъдеще клиентите ще са по-информирани и ще се насочат към продукти с по-добри условия и конкуренти цени.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA