Защо да използваме WordPress за нашия корпоративен уебсайт

Бизнесът предпочита WordPress

14:10, 25 Октомври, 2016 0 коментара

Когато се стигне до разработка на корпоративен уебсайт, човек се сблъска с предизвикателството да проучи възможните платформи за това и да избере онези, която е най-подходяща за неговия бизнес. Ако пък вече имате съществуващ уебсайт, то няма как да не сте чували за прословутата платформа – WordPress. Тя е най-популярната и използвана платформа с отворен код за цял свят. Появява се на бял свят през вече далечната 2003 година, а към днешна дата притежава има 17 289 521 потребителя, задминавайки един от преките си конкуренти – Drupal. WordPress се превърнала в много повече от инструмент за блогове – днес тя притежава най-големия процент от пазара на системите за управление на съдържанието (CMS или Content Management Systems). WordPress е и предпочитана платформа за изработка на корпоративен уебсайт, новинарски сайт, блог или дори онлайн магазин.

 

Защо бизнесът предпочита WordPress?

 

Нека започнем с това, че WordPress е безплатна – свободно може да се намери, изтегли и инсталира, а дори и видоизмени. Какво по-хубаво от това, че ще можете да спестите от бюджета по проекта си за уебсайт. Голям плюс е и че предлага неограничен срок на ползване. Много от темите са безплатни, което ви позволява да спестите пари и от наемането на професионален уеб дизайнер.

 

WordPress е с отворен код (open source), което означава, че свободно може да намерите оригиналните софтуерни кодове, защото са публично достъпни. Платформата е лесна за нагласяне, управление и ъпдейтване – не е нужно да си програмен експерт или HTML разработчик, за да я използваш правилно. Съществуват голям брой плъгини, които лесно ще ви помогнат да модифицирате уебсайта, според вашите дейности и цели.


Всичко, от което се нуждаете е домейн и уеб хостинг, за което не е нужен огромен бюджет.

 

WordPress и SEO

 

WordPress е система, която е приятелски настроена към търсачките. На колкото повече параметри отговаря вашият уебсайт, толкова по-добре той ще се ранква (нарежда) в резултатите от търсенето в търсачките. Добрата новина е, че WordPress приема всички SEO отговорности, които CMS е трябвало да изпълни. Даже по-добре – на разположение имате различни SEO плъгини, които да ви помогнат за подобряването на видимостта в търсачката на вашия WordPress сайт. Инженерът на Google - Мат Кътс казва: „WordPress автоматично решава много от SEO проблемите ви.“ А и с безплатния Yoast SEO плъгин, вашият уебсайт ще бъде още по-оптимизиран.

 

Ето и няколко особености, които трябва да имате предвид:

  • Бърза скорост на зареждане – Скоростта на зареждане на уеб сайт, също се влияе от вашата CMS. Ето защо, WordPress вече е оптимизиран за добра скорост.
  • Добър стандарт за кодиране – Можете ли да си представите колко напреднала е WordPress в това? От 2003 г. насам – нови версии се въвеждат на всеки няколко месеца. Експертните разработчиците са тези, които се грижат всичко да върви както трябва и с нормалното си темпо на развитие.
  • XML карта на сайта – Лесно генерира и предлага карта на сайта на търсачките. Това им помага да разпознае структурата на съдържанието на вашия сайта.
  • Навигация – С WordPress, ориентирането става много по-ясно, благодарение на менютата, падащите функционални менюта, таговете, категориите и безбройните джаджи, предоставени от WordPress.
  • Оптимизация на изображенията – Добавянето на заглавия и Alt тагове в изображенията не отнема много време. Така, че не трябва да се притеснявайте за оптимизирането на вашите изображения, с цел по-добро ранкване.
  • Интеграция в социалните мрежи – Търсачките отдават важност на уебсайтовете, които имат добър трафик от социалните мрежи. Ето защо, WordPress подкрепя интеграцията в социалните мрежи.
  • UX (User Experience) или Потребителско изживяване – WordPress е напълно оптимизиран да работи без проблеми на много устройства, браузъри и системи. Всъщност, темите също са напълно адаптивни.

 

Откакто WordPress е създадена, платформата е разработвана, подобрявана, обновявана и тествана, с цел доставяне на точните функционалности, които можем да търсим в един уебсайт и неговото управление.

Когато изберете WordPress за вашият бизнес сайт, вие ще имате пълният контрол над него. Като собственик на бизнес, това е от съществена важност. Ако пък искате, можете да оставите разработчиците и SEO специалистите да изградят вашето онлайн лице. Приемете това, като стратегическо решение, което ще даде отражение в бъдеще. Професионалистите са тези, които ще докарат бързите резултати на вашия бизнес.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA