Запалиха още 2 коли - този път в „Хаджи Димитър”

Един от пострадалите счита, че палежите са заради война между застрахователите

16:12, 01 Декември, 2011 0 коментара

Две леки коли горяха в столичния квартал „Хаджи Димитър” снощи. По първоначални данни автомобилите са запалени умишлено. Марките на засегнатите в инцидента автомобили са Volkswagen и Citroen, съобщи агенция Фокус.

Издирват се свидетели на запалванията. Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов призовава гражданите, ако имат информация за палежите на автомобили, да я съобщят, за да подпомогнат да бъдат прекратени тези престъпления. „Призоваваме гражданите, ако са видели нещо, да го съобщят, разчитаме на тяхната помощ. И при случая снощи, пострадаха колите на обикновени хора, които ги използват ежедневно, така че престъплението е с висок обществен отзвук”, обясни той.

Както MyInsurance.bg съобщи, във вторник вечерта бяха запалени десет автомобила в столичния кв. „Младост”.

„Това е война на застрахователите заради махането на стикерите”, заяви пред Стандарт Любомир Чолаков, който е собственик на изгорял джип Volvo. „Всичко на пазара трябва да се знае на кого е, както при авточастите, както при хляба, затова са тези палежи”, смята той. Любомир е работник във фирма за автомобилни части, а автомобилът му е на 6 г. Застрахователната му стойност е 28 000 лв. „Застрахован съм в една от големите компании, които бяха едни от първите, поискали да се махнат стикерите от стъклата”, каза още той.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA