Заключващите механизми за спусък ви гарантират допълнителна сигурност при пътуване

Повечето ловци по традиция пренасят оръжията си в меки калъфи

19:10, 22 Октомври, 2019 0 коментара

 


Със сигурност знаете, че ако все още не сте закупили ключалки за спусъка на ловните си оръжия, трябва да го направите, преди да се наложи да ги транспортирате. Ловният сезон вече започна и може би нямате повече време за отлагане на тази важна задача, а за да ви мотивираме още повече, ще напомним, че всъщност промените в закона, които направиха наличието на заключващ механизъм за спусъка при транспортиране задължително, вече са в сила от пролетта.
Каква обаче е целта на тези законодателни промени? Най-важното нещо, което е в центъра им е безопасността, както на децата, или роднините ви, които случайно могат да попаднат на оръжието, така и на всички наоколо при евентуалната му кражба. Промените в текста на закона сочат,  че изключения от това условие би могло да се направи само за тези оръжия, които се пренасят в специален, затворен куфар. Повечето ловци обаче, по традиция пренасят оръжията си в меки калъфи, което съвсем логично означава, че ще трябва да си купят заключващ механизъм за спусъка, за да избегнат глобата от 500 лв, която е предвидена като санкция.
Да оставим настрана глобите обаче и да се съсредоточим върху сигурността, защото колкото и добре да съхранявате ловното си оръжие, все пак съществува крадци нападат дома или автомобила ви и използването на заключващ механизъм за спусъка е една допълнителна мярка срещу непозволеното му използване, както и начин да предпазите неканените гости от самонараняване, за което вие ще се чувствате отговорни. За да сте спокойни, че заключващите механизми изпълняват правилно своята функция, те трябва да се поставят от двете страни, така че да могат да блокират достъпа до спусъка, като по този начин блокират натискането му. Ще трябва да изберете точния модел заключващ механизъм за своето оръжие, спрямо марката и модела и да го монтирате правилно, а повече информация за различните видове заключващи устройства, можете да намерите на нашия сайт.

В заключение мога да посоча, че двата основни вида ключалки за спусаке, се различават спрямо начина си на работа, било то с ключ, или код и в това отношение всичко е въпрос на предпочитание - дали искате един допълнителен ключ на връзката си, или ще запомните настроения от вас трицифрен код. Освен, че трябва да съобразите заключващия механизъм с марката и модела на ловното си оръжие, друго ограничение за функционалността му няма, остава да изберете най-приемливата за вас цена, за да осигурите безопасността на околните и да не се притеснявате от глоба при последващи проверки.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA