Все повече мъже проявяват интерес към работа за болногледачи в Германия

Това отчитат от фирма Promedica24, която предлага работа в най-голямата европейска икономика

19:12, 03 Декември, 2018 0 коментара

Това отчитат от фирма Promedica24, която предлага работа в най-голямата европейска икономика. Компанията осигурява и безплатни обучения по немски език и медицински умения

 

Броят на мъжете, проявяващи интерес към работа като болногледачи в Германия, нараства и те вече отговарят за близо 30% от всички запитвания. Това отчитат от българската компания  Promedica24, която вече от 15 години предлага възможности за реалиация в областта на домашните грижи в Германия и други европейски страни. Най-често за такъв тип работа кандидатстват жени и мъже на възраст между 40 и 45 години. Като необходимо условие от фирмата посочват поне основни познания по немски език и опит в грижите за възрастни хора.

 

В тази връзка тя вече предлага и първите по рода си у нас специализирани обучения за подготовката на болногледачи в Германия. Те са напълно безплатни и са както езикови, така и в областта на медицинските умения. Курсовете се организират от екип специалисти на Promedica24 и се провеждат в цялата страна. Те са с продължителност около два месеца. Провеждат се интензивно – три или четири пъти в седмицата, като единственото условие към обучаващите е след успешното им завършване да заминат да работят в Германия.

 

Фирмата предлага и разнообразни бонусни схеми - за препоръка на приятел, за работа по време на коледните и новогодишните празници и др. Бонусите са обвъзани с продължителността на престоя в Германия, както и с езиковите познания на болногледача. Повече информация за предлаганите бонуси има на сайта на дружеството, както и на неговата страница във Фейсбук. В добавка Promedica24 предлага на своите болногледачи и допълнителна медицинска застраховка за територията на целия Европейски съюз.

 

„Повишеният интерес както от жени, така и от мъже към работата като болногледачи в Германия показва, че това е една добра възможност за българските граждани да се възползват от отворения европейски пазар и да печелят пари, съпоставими със заплащането в Германия. Това е също и една положителна оценка за усилията на нашия екип да предостави на болногледачите все по-добри условия за работа и да ги подкрепи при адаптирането им към един различен начин на живот в различна култура. Ние винаги оставаме лично ангажирани и държим връзка с болногледачите дори и след като заминат за Германия и започнат работа там. Всеки един от тях има собствен личен координатор при нас, освен това имаме и 24/7 алармен телефон за спешни случай в извън работно време“ - споделят от екипа на Promedica24.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA