Връчиха годишните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“

В рамките на събитието за първи път бяха връчени награди в категория “Застрахователен брокер на годината”

20:05, 19 Май, 2016 0 коментара

На 17 май, на тържествена церемония  в зала “София” на  хотел  “Маринела”, бяха наградени победителите в осмото издание на годишните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година. Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на организационния комитет (ОК) на годишните награди, който представи и покани на сцената останалите членове на ОК.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).  В рамките на годишните награди “Застраховател на годината” за първи път бяха връчени награди в категория “Застрахователен брокер на годината”. Вазов благодари на всички, че за пореден път са направили възможно организирането на церемонията по връчване на престижните отличия, наричани в гилдията “Застрахователни Оскари”.

Светла Несторова – председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп", представи представи наградите в категория “Застраховател на годината”. Призът в категория “Общо застраховане” за 2015 г. спечели ЗАД “Армеец” АД със 187 точки. Наградата беше връчена от зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов на изпълнителния директор на дружеството Цветанка Крумова.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели ЗАД “Алианц България Живот” със 107 точки, а наградата получи Андрей Алексиев – главен изпълнителен директор на компанията. Призът за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2015 г. отиде при ЗАД “Асет Иншуърнс” с ръст от 945,36% спрямо предходната година, а наградата беше връчена от Орлин Пенев на изпълнителния директор на дружеството Милен Драгневски.

Никола Абаджиев, председател на УС на БАДДПО, представи наградите в категория “Пенсионноосигурително дружество на годината”. Те бяха връчени от г-н Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика към Народното събрание. Наградата за „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“ спечели ПОК “Доверие” АД. Тя беше връчена на г-жа Даниела Петкова, председател на Управителния съвет на дружеството. В категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ първо място спечели ПОД “Алианц България” АД, а наградата получи изпълнителният директор на компанията Страхил Виденов. 

Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2015 г. отиде при “Пенсионноосигурителен институт” АД. Тя беше връчена на доц. Людмила Векова, председател на Съвета на директорите.

Призът “Застрахователен брокер на годината” в категория “Общо застраховане” за 2015 г. спечели “Eс ди ай Груп” ООД - с 18 точки. Наградата беше връчена от Светла Несторова на Ясен Христов, съдружник и управител в SDI. В категория “Животозастраховане”, първо място спечели “Аон България” ЕООД – със 17 точки. Наградата връчи Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ, а от името на компанията я прие управителят – Румяна Босева.  Приз в категорията „Най-динамично развиващ се застрахователен брокер” през 2015 г. спечели “ВР Груп” ООД с 10 точки.
Класирането на компаниите и победителите в отделните категории бяха определени от експертно жури на база на обективни критерии и показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др. Наградените дружества получиха грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA