Вноските за Гаранционния фонд по застрахователните полици остават същите и догодина

Според прогнозите на Съвета на Гаранционния фонд, 2.9 млн. ще бъдат застрахованите моторни превозни средства за 2011 година

11:10, 28 Октомври, 2010 1 коментар
Вноските за Гаранционния фонд по застрахователните полици остават същите и догод

Комисията за финансов надзор (КФН) определи размерът на вноската за Гаранционния фонд* по чл. 287, ал. 1, т. 1 от Кодекса за застраховането. Размерът на вноската не се променя и остава 8.50 лв. за всяко отделно моторно превозно средство със сключена полица „Гражданска отговорност”. Без промяна е и размерът от 0.15 лв. на вноската по застраховка „Злополука“ на пътниците, както и редът за удържане и внасяне на отчисленията.
От КФН припомнят, че, цялата вноска за Гаранционния фонд ще се удържа с първото плащане, а застрахователите ще ги внасят, както до сега в срокове до последните дни на януари, април, юли, октомври и януари следващата година.
Според прогнозите на Съвета на Гаранционния фонд, 2.9 млн. ще бъдат застрахованите моторни превозни средства за 2011 година. Вноските са съобразени и с очакванията за нарастване на броя на предявяваните претенции към Фонда, както и на размера на изплащаните обезщетения.
*Гаранционният фонд е юридическо лице със седалище София. Всички застрахователи, предлагащи задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и/или задължителна застраховка "Злополука" на пътниците в България посредством установяване или при условията на свободата на предоставяне на услуги, правят вноски във фонда в размер, определен съгласно Застрахователния кодекс. Минималният размер на разполагаемите средства във фонда е 3 000 000 лв.

Източник: КФН

Дара Христова

Коментари

Прекарайте си добре докато гледате снимки от най-познатия торент сайт в България - zamunda.bg.
  • Показани 1

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA