Високата скорост и алкохола причиняват най-много катастрофи

Ще има засилен контрол за празника на студентите – 8 декември

16:12, 07 Декември, 2011 0 коментара

Високата скорост и употребата на алкохол са най-честите предпоставки за злополуки по пътищата. Проблемът е целогодишен, но по време на студентския празник излиза на преден план. Това заяви комисар Алекси Стратиев, заместник-директор на Главна дирекция „Охранителна полиция” пред радио Фокус.

Стратиев призова студентите, техните приятели и родители да осъзнаят опасностите, които крие пътят и да предприемат мерки да се предпазят.

„Предстоят празници, нека да празнуваме и да имаме такова поведение, което да ги направи приятни, а не да създаваме проблеми на себе си и на другите. Да не огорчаваме празниците, които ни очакват. Основното е скоростта да бъде съобразена и по никакъв начин да не се шофира след употреба на алкохол, колкото и малко да е, не бива да се допуска от водача. Затова могат да помогнат и неговите приятели и пътниците, които пътуват с него”, каза комисар Стратиев.

Той подчерта, че е добре подготовката за пътуването да започне отрано, като се уточни кой ще пътува, кой ще шофира и се провери изправността на автомобила. Ще има изключително засилен контрол, както на пътя, така и около местата, където ще се празнува, подчерта Алекси Стратиев.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA