Цена на арматурно желязо - как се определя

Качественото арматурно желязо играе основна роля в строителството

13:08, 22 Август, 2023 0 коментара

Качественото арматурно желязо играе основна роля в строителството. Арматурата има важна функция във всеки строеж, тъй като подпомага устойчивостта на бетона на различни влияния като натиск и опъване. Съществуват различни специфики при селектирането на подходящо арматурно желязо, затова трябва да подберете доставчик, който ще изпълни всичките ви изисквания и то на приемлива цена. Добре е доставчикът да разполага със собствен арматурен двор, което ще ви гарантира разнообразие на асортимента. Наличието на собствен специализиран транспорт ще окаже влияние, както на бързината и прецизността на доставката, така и на предложената по-конкурентна арматурно желязо цена.

При всички случаи е добре да сте наясно кои са факторите, които оказват влияние при определяне цена на арматурно желязо. Така ще сте по-убедителни, когато преговаряте за най-приемливата за вас арматурно желязо цена, но без да е за сметка на качеството.

Материалът е от решаващо значение когато се определя цена на арматурно желязо

Съществува арматурно желязо, изработено от стомана с различна дебелина, начин на обработка и якостни характеристики. Всеки от видовете има специфични задачи в строежа, затова трябва да сте наясно какво точно търсите когато сравнявате различни оферти за арматурно желязо цена.

Най-често използваната стомана, както за носеща, така и за монтажна и разпределителна арматура е от клас А-I. Тя се отличава с голяма пластичност и ниска граница на провлачване, а диаметърът ѝ е от 4 до 40 мм. За носеща арматура се използва също стомана от клас А-II, която обикновено се доставя на пръти и е с диаметър от 10 до 40 мм. Приложение при направата на носеща арматура има също стомана от клас А-III, като обикновено се използва тази с диаметър от 8 до 30 мм, но по заявка може да се направи и до 120 мм. За разпределителна арматура, освен стомана от клас А-I се използва също клас А-IV.
В зависимост от това какво точно ви е необходимо за строежа, според предписанията на проектанта, ще получите и конкретна оферта за арматурно желязо цена от доставчика.

Очаквано ще получите отстъпка от цена на арматурно желязо ако поръчате по-големи количества

Правилото е валидно за всеки бранш и доставката на материали за строителството не прави изключение. Разбира се размерът на вашата поръчка ще зависи от мащабите на строежа, така че сравнявайте оферти за арматурно желязо цена, изцяло съобразени с вашите параметри и изисквания.

Важно е доставчикът на арматурно желязо да разполага със специализиран транспорт

В много от случаите се налага заявеното арматурно желязо да се разтоварва на значителна височина, съобразно особеностите на строежа. Затова е добре доставчикът който сте избрали, да разполага с необходимия специализиран транспорт. Всяко наемане на допълнителна техника ще доведе до повишаване на договорената цена на арматурно желязо, затова уговорете изрично всички детайли, които са важни за вас.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA