Стартира “Мисия Безопасност” за опресняване на знанията на шофьорите

Законът за движение по пътищата е най-често променяният закон у нас. Водачите, сдобили се със СУМПС преди години не разполагат с актуални знания на пътя, а преиздаването на шофьорските книжки не изисква проверка на знанията

14:05, 31 Май, 2016 0 коментара

Българската асоциация на пострадали при катастрофи /БАЗК/ стартира „Мисия Безопасност“, която има за цел  да опресни и актуализира знанията на водачите на МПС.

„Мисия безопасност“ е насочена към практикуващи шофьори, на които ще бъдат предоставени безплатни теоретични курсове за опресняване на знанията и запознаване с новите правила от закона, като в курса при интерес или желание могат да се включат и хора без придобита правоспособност за управление на МПС. Курсовете ще се провеждат всяка събота в учебните центрове на Автошкола „Василеви“, в зала за професионално обучение на курсисти. Лекциите ще се водят от лицензирани преподаватели. Участие като лектори ще вземат и полицаи от Пътна полиция.

Сред основните теми на курса са Употреба на алкохол и шофиране, Скорост, Използване на обезопасителни колани и седалки за деца, Дефиниране на проблема с големия брой ПТП в България и защо е важно да говорим на тази тема, Действия при опасни ситуации на пътя – пукане на гума, аквапланинг, пожар, укрепване на товари, Задължения на водача при ПТП, Новите моменти в ЗДвП, Решаване на актуални листовки и други.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA