Спад при застраховките срещу фалит

Застраховка фалит в България

19:11, 08 Ноември, 2010 0 коментара
Спад при застраховките срещу фалит

България е сред страните, които се представят най-добре по отношение на застраховките срещу фалит. Това сочат данните на доклада за третото тримесечие на годината на CMA – световен лидер в предоставянето на пазарни данни за извънборсовата търговия. Изсзледването е направено сред държавите от Европа с развиващи се застрахователни пазари.

От данните става ясно още, че застраховките срещу фалит на България са намалели с 82 базисни пункта до 275 базисни пункта. В сравнение с предишния доклад на CMA рискът от фалит на страната ни (Cumulative Probability of Default) е намалял с цели 5% за 3 месеца от 22,8% до 17,8%. Оценката на CMA на България се подобрява от CMA_bb- на CMA_bb.

Според доклада, през десетия месец от годината положителната тенденция при застраховките срещу фалит на България се запазва. По последни данни на CMA Datavision, българските CDS са паднали до 248 базисни точки. Това е най-ниското отчетено ниво от края на май тази година. Цените на застраховките са по-ниски от тези на Румъния (316), Гърция (755), Унгария (279), Литва (254), Латвия (317), Португалия (408) и Ирландия (444). Освен това низходящата тенденция приближава цените на българските CDS към тези на Испания, които вчера достигнаха 226 базисни точки.
 

Дара Христова

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA