Сосиете Женерал Експресбанк подписа договор с ЕИФ за финансиране на малки и средни фирми

Споразумение дава възможност на банката да предлага атрактивни лихви и облекчени условия за обезпечение за инвестиционни и оборотни кредити

11:01, 11 Януари, 2017 0 коментара

Сосиете Женерал Експресбанк подписа договор с Европейския инвестиционен фонд за съвместна работа по програмата „Инициатива за МСП“. По тази линия банката ще има възможност да подкрепя развитието на фирми в сегмента „Малък бизнес“ при облекчени условия за обезпечения и по-ниски лихви, съобщиха нейни представители. Компаниите ще могат да се възползват от кредити за инвестиции и за оборотни средства, които да бъдат вложени в проекти за разширяване на текущия им бизнес или за осъществяване на иновативни идеи за подобряване на дейността.

 

„Достъпът до финансиране продължава да бъде много важен въпрос, особено за малките предприятия. Радваме се, че можем да предложим на  нашите клиенти добри възможности за развитие, както и да насърчим иновациите и предприемчивия дух на компаниите в този сегмент“, сподели Зденек Метелак, изпълнителен директор и директор „Банкиране на дребно и търговска мрежа“ в Сосиете Женерал Експресбанк.

 

„Инициатива за МСП“ е съвместна гаранционна програма на Европейската комисия и Европейския инвестиционен фонд. Тя е част от оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия 2014-2020“ в България, чиято цел е със средства от Европейския фонд за регионално развитие да  подобри конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия чрез по-лесен достъп до кредитиране и насърчаване на растежа.

Ins Editor 5

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA