Шест нови камери поставя КАТ в София

Шофьорите, причинили тежката катастрофа на бул. „България", още не са задържани и срещу тях не е повдигнато обвинение

12:08, 08 Август, 2011 0 коментара

Ще се използват шест мобилни камери, които ще следят за трафика на най-бързите участъци в столицата, съобщава агенция КРОСС, като се позовава на изказване на началника на КАТ - София Богдан Милчев. Той обясни, че така полицията ще може да пише актове на нарушителите, без да ги спира.

Във връзка със станалата през нощта на 5 август тежка катастрофа на бул. „България", която доведе до смъртта на двама души, Милчев заяви, че всеки дръзнал да прави гонки по столичните булеварди ще бъде санкциониран. Момчетата (на 21 и 23 години с BMW и Audi), участвали в гонката на бул. „България", при която загинаха двамата пешеходци, не са арестувани и не им е повдигнато обвинение. Шефът на КАТ в столицата обясни, че те не са задържани, тъй като не е готова техническата експертиза, която трябва да изясни причините за инцидента, а според направените проби те не са употребили алкохол.

Милчев съобщи, че с новите камери ще се следи основно за превишена скорост, като уточни, че нощем това не е много удачно, защото на много места няма необходимото осветление.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA