Само 4% използват онлайн банкиране у нас

Вноски по кредити ще могат да се плащат и на банкомат

17:07, 06 Юли, 2011 0 коментара

Интернет банкиране използват едва 4% от клиентите на банките в България, съобщават от УниКредит Булбанк. В Централна и Източна Европа (ЦИЕ) техният дял вече достига 42%. Близо 75% от паричните преводи у нас се извършват на гише, докато в ЦИЕ те са 42%.

Според данните от изследване по поръчка на УниКредит Булбанк, клиентите на банката, които използват услугата онлайн банкиране, са нараснали с 65% на годишна база. „Тенденцията е транзакциите, наредени на гише, да намаляват спрямо извършените през каналите”, коментира Цветанка Минчева, заместник-директор „Банкиране на дребно“ и директор „Алтернативни канали“ в УниКредит Булбанк. В момента банката предоставя безплатно услугата онлайн банкиране на физически лица. Добавени са и някои нови функционалности като заявки за кредити в реално време, заявки за карти, плащане на сметки и др.

Близо 10 млн. транзакционни контакти на година са отчетени през банкоматите на Булбанк, сочат данните от проучването. „Ще добавим нови функционалности на банкоматите ни – през тях ще може да се плащат вноски по кредити, сметки и т.н.“, каза още Минчева.
 

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA