Разрешават скорост до 140 км/час за определени участъци

Органите, които отговарят за пътната безопасност, категорично възразиха за промени в нормативната уредба

16:12, 15 Декември, 2011 0 коментара

На този етап не се налага промяна в Закона за движение по пътищата, която да позволи скорост от 140 километра в час по магистралите. Възможно е обаче да се определят участъци, където може да се кара с такава скорост. Това каза Алекси Стратиев, зам.-директор на „Охранителна полиция”, цитиран от БНР.

Предвиждат се законови изменения, според които максималната скорост за движение по магистралите у нас трябва да се вдигне от 130 на 140 км/час. Промените са предложени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Органите, които се занимават с пътната безопасност, категорично възразиха да се променя законът, каза още Стратиев. Той обясни, че сега действащият закон позволява отделни участъци да бъдат маркирани със знаци, които да регламентират различна скорост от позволената. "Така и на магистрали, където участъците позволяват по-висока скорост, да има знаци, които разрешават, да речем, 140 км/ч", предложи Стратиев и уточни, че за това не е необходимо да се променя Законът за движение по пътищата.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA