Райфайзенбанк изкупува златни и сребърни изделия

Високотехнологична рентгенова апаратура определя пробата, примесите и теглото на златните и сребърни артикули

15:09, 30 Септември, 2011 0 коментара

Райфайзенбанк стартира предлагането на нова услуга – изкупуване на златни и сребърни изделия от физически лица. Банката вече ще изкупува не само инвестиционно злато – монети и кюлчета, а и на бижута и други изделия от жълто злато и сребро, които отговарят на определени критерии.

Изкупуването на златни и сребърни артикули се извършва в специално оборудван офис на Райфайзенбанк в София на бул. Арсеналски 11, където на място се извършва анализ на метала чрез рентгенофлуорисцентен апарат. Анализът отнема няколко минути, като дава информация за теглото, пробата, карата и химичните елементи, съдържащи се в изделието.

Банката изкупува артикули от жълто злато (например бижута), които не отговарят на изискванията за инвестиционно злато, но са с проба 499.9/1000 (12 карата) или по-висока. Изделията от сребро трябва да бъдат с проба от 900/1000 или по-висока.

„За малко повече от година, след като стартирахме търговията с благородни метали, банката се наложи като един от лидерите на пазара, като постоянно разширявахме гамата от предлагани продукти и услуги. След като предложихме възможността за обратно изкупуване на златни кюлчета и монети, закупени от нас, сега,  Райфайзен е първата банка в България, която започва изкупуването на всякакви други  златни и сребърни изделия от физически лица”, коментира Момчил Андреев, председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

Цената за изкупуване на златотп и среброто е съобразена с движението на цените на ценните метали на световните борси, като банката ще я обявява ежедневно в офисите си и на своята интернет страница.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA