Протестът пред парламента приключи

„Искаме правата си” скандираха хората пред Народното събрание

17:11, 30 Ноември, 2011 0 коментара

Приключи протестът срещу увеличаването на пенсионната възраст, организиран от синдикатите, пред сградата на Народното събрание. От трибуната пред парламента президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че закрива митинга, съобщи агенция КРОСС.

„Няма да допуснем увеличението на възрастта за пенсиониране. Ще обсъдим решенията. Няма да позволим да бъдем излъгани”, категоричен беше Димитров. Той каза, че протестите ще продължат до постигане на крайната цел – оттегляне на законопроекта за увеличаване на пенсионната възраст още от 2012 г.

В 18:00 часа днес предстои среща на синдикалните лидери с депутати от ПГ на ГЕРБ, на която ще бъдат обсъдени спорните въпроси. 

Както съобщи MyInsurance.bg, преди около час депутатът от ГЕРБ Валентин Николов каза, че предложението за увеличаване на пенсионната възраст с една година от 2012 г. ще бъде изтеглено, за да се търси решение заедно със синдикатите.

Днес около обяд двата протестни лъча на КНСБ и КТ „Подкрепа” се събраха на площад „Народно събрание”. Демонстрацията беше под надслов "НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит". Протестиращите скандираха „оставка” и „Дянков вън”, „искаме правата си”. Депутати от ПГ на ГЕРБ се опитаха да говорят, но виковете и скандиранията ги заглушаваха.

В сутрешните часове лъчът на КНСБ  блокира района около бул. „Александър Стамболийски”. С плакати „Стига съкращения в държавната администрация”, „Търпението свърши”, „Господа управляващи, в условията на криза, хората – в центъра на вниманието ви” протестиращите се придвижиха към сборния пункт пред парламента.

Яна Вичева

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
Image CAPTCHA